II Torneig Gimnàstic Terrassa de gimnàstica artística femenina

Us presentem el segon torneig Gimnàstic Terrassa de gimnàstica artística femenina, o torneig de primavera, després del primer que vam organitzar el mes de gener. En aquesta segona edició, a partir de les aportacions fetes pels clubs participants, volem ampliar-ne l’abast. Mantenir el primer objectiu, que és poder donar acollida i protagonisme a gimnastes que habitualment no el tenen, com són les que es troben en nivells de gimnàstica general i inicis d’edat escolar, que encara no han arribat a competició federada. I alhora afegir nivells d’Escolars i Base.

Com en la primera edició, volem oferir un al·licient a les nenes i joves que practiquen gimnàstica com a activitat extraescolar o prèvia a competició, però que ho fan amb les mateixes ganes i il·lusió que qualsevol altra gimnasta de nivell més elevat. És per això que hem dissenyat una competició amb tres aparells, salt, barra i terra, descartant asimètriques que és l’aparell més complex.

I alhora volem donar protagonisme també a les gimnastes dels nivells d’Edat Escolar i Base, que podran competir en els nivells que estan fent aquesta temporada o superiors, en funció de la planificació esportiva del club.

Hem elaborat una normativa específica per a les gimnastes de generals, que us adjuntem, adaptada a aquest col·lectiu de gimnastes, en la qual establim uns requisits de referència, que serviran de base per establir les puntuacions, i que hem reajustat després de la primera competició.

L’objectiu, en tots els nivells i categories, tot i que farem una classificació, no és donar protagonisme a les primeres gimnastes classificades si no a totes les que participin. Totes tindran guardó sense distinció, per què l’objectiu de la competició és destacar-les a totes en el seu conjunt.

La inscripció inclou assegurança d’accidents, amb una cobertura anàloga a la que pugui tenir la llicència federativa.

Us adjuntem tota la informació relativa al torneig, que durem a terme el cap de setmana del 27 i 28 de maig de 2023. Els horaris i durada del mateix aniran en funció del nombre d’inscrites.

Les inscripcions tenen un preu de 25 €, que inclouen assegurança d’accidents, guardons i tota la despesa associada al torneig.

Per regular l’accés establirem un preu d’entrada per a majors  de 12 anys de 3 € i serà gratuït fins aquesta edat. Per tal de gestionar de forma més eficient l’accés establirem un sistema de reserva prèvia, que us detallarem un cop el club faci la inscripció.

Les places del torneig són limitades, i s’acceptaran per ordre d’arribada del mail al club.

NIVELLS I EDATS NO FEDERATIUS
Nivell rosa Categoria ACategoria BP5, 1er i 2n5- 6 -7 anys2018, 2017 – 2016
Nivell blau Categoria ACategoria B3r i 4t8 – 9 anys2015 – 2014
Nivell verd Categoria ACategoria B5é i 6é10-11 anys2012 – 2013
Nivell taronja Categoria ACategoria B1r i 2n ESO12-13 anys2010 – 2011
Nivell  groc Categoria ACategoria B3r en endavant14 en endavantFins 2009
NIVELLS FEDERATIUS
Nivells Base: 1, 2, 3, 4, 5Sense diferenciar petites, mitjanes i grans  
Nivells Edat Escolar 4 aparellsSense diferenciar petites i grans  

CATEGORIA A: Gimnastes que participen en Jocs Escolars de Consell Esportiu

CATEGORIA B: Gimnastes que no participen a Consell

DATES DE CELEBRACIÓ

Dissabte 27 MAIG 2023 (ampliable a diumenge dia 28)

LLOC
Pavelló del Club Gimnàstic Terrassa
Carrer Sabadell s/n, 08225, Terrassa

INSCRIPCIONS GIMNASTES
Preu: 25€ per gimnasta
e-mail: torneig.gimnasticterrassa@gmail.com
Data límit d’inscripció: 30 d’abril de 2023

Per formalitzar la inscripció cal que ens envieu un mail amb el nombre de gimnastes per categoria, i alhora cal que ens empleneu el formulari del següent enllaç per cada gimnasta inscrita. Podeu inscriure gimnastes de forma individual fins la data límit, sense límit de gimnastes per club.

Cal que s’inscrigui un mínim d’una entrenadora per club. En l’heu de comunicar via mail i es podran modificar i/o ampliar fins la data de la competició.

Les places del torneig són limitades i s’atendran per ordre d’inscripció

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpGPFqRkwkpDJPusvpz65JCJS3OxjdP0NuytLw9XHFqkMrsQ/viewform

LA INSCRIPCIÓ INCLOU
Participació a la competició.
Copa al 1r,2n,3r equip classificat de cada nivell i categoria
Medalla a les 3 primeres classificades per aparells i a les 3 primeres classificades individuals per cada nivell i categoria, i per a totes les gimnastes participants.
Assegurança d’accidents

COMPETICIONS
En funció del nombre d’inscripcions el programa es limitarà a dissabte o s’estendrà també a diumenge

MÚSICA
NIVELLS NO FEDERATIUS: Hi ha una única música obligatòria fins a 4t (nivells rosa i blau), que s’envia adjunta per e-mail. La resta de nivells és lliure, i cal que ens sigui enviada al club per mail fins el 12 de maig.

NIVELLS FEDERATIUS: La música és lliure. Lliurament fins el 12 de maig

EQUIPS
Els equips estaran formats per totes les gimnastes d’un club de la mateixa categoria. La classificació per equips es farà sumant la puntuació de les 4 millors notes per aparells de cada equip

EXERCICIS DE TERRA
En els nivells de base es pot escollir fer terra sencer o mig terra. Cal indicar-ho a la inscripció.

APARELLS
En els nivells d’Edat Escolar es competeix en 4 aparells, tot i que també es podrà fer només en 3, si així s’indica a la inscripció. Tot i fer 3 aparells les gimnastes estaran en la mateixa categoria que les de 4 a nivell d’equips i de classificació individual.

NORMATIVA
Per als nivells rosa al groc hem elaborat una normativa específica que us adjuntem. Per a nivell d’Escolars és normativa de Federació Catalana i Base normativa de la Federació Espanyola.

ENTRADES
Preu adults: 3€
Preu infantil (fins als 12): gratuït

PAGAMENT
Un cop enviada la confirmació de la vostra inscripció us facilitarem el compte on fer l’ingrés i us indicarem les dades necessàries. Aquest s’haurà de dur a terme abans del 12 de maig

PROGRAMA I ROTACIONS
El programa de la competició s’enviarà el dia 12 de maig de 2023
Les rotacions de les participants s’enviarà el dia 19 de maig de 2023